16.04.2024.
HomeNovostiŽivković podnio krivičnu prijavu protiv Vučića

Živković podnio krivičnu prijavu protiv Vučića

 

Predsjednik Nove stranke Zoran Živković predao je danas Tužilaštvu Srbije za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka i bivšeg direktora Krušika Mladena Petkovića.

Živković je prijavu podnio po članovima Zakona koji se odnose na udruživanje radi vršenja krivičnih djela i zloupotrebu službenog položaja, a najavio je i novo podnošenje krivičnih prijava protiv predsjednika Srbije.

Živković je u prijavi optužio Vučića da je 2017. godine „organizovao kriminalnu grupu koju su činili Nebojša i Branko Stefanović i Mladen Petković, te da su po jednoj trećini od tržišne vrijednosti prodavali oružje iz Krušika preko preduzeća GIM čiji je predstavnik otac ministra unutrašnjih poslova“.

Na taj način, obrazlaže Živković, valjevskom Krušiku je načinjen gubitak u poslovanju.

„Do sada su na kriminal u vezi trgovine oružjem ukazivali uzbunjivači ali je vrijeme da se protiv takvih djela podnesu krivične prijave“, rekao je lider Nove stranke novinarima ispred Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

On je Vučića optužio i da je poslije istupa uzbunjivača Aleksandra Obradovića o malverzacijama u Krušiku, „zaštitio Nebojšu i Branka Stefanovića“ i na taj način „zabranio njihov krivični progon, iznoseći neistine“ o njihovoj ulozi u trgovini oružjem.

Živković je najavio i da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vučića zbog „prikrivanja“ ubica Olivera Ivanovića, navodeći da je predsjednik Srbije u više navrata u javnosti rekao da zna ko su ubice a da o tim saznanjima nije upoznao tužilaštvo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti