19.05.2024.
HomeNovostiZbog koronavirusa blokirana firma i zgrada u Novom Travniku

Zbog koronavirusa blokirana firma i zgrada u Novom Travniku

Koronavirusom zaražena je jedna osoba iz Novog Travnika koja je prije nekoliko dana sudjelovala na proslavi u kompaniji “Igman” u Konjicu, potvrdio je ministar zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona Anto Matić.

Matić je istaknuo da se radi o osobi iz BNT – Tvornice mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik, čiji rad je obustavljen.

– To je osoba koja je bila na zabavi u firmi ‘Igman’. Ona je u samoizolaciji i nema nikakve simptome. Testirali smo je preventivno, jer je bila na zabavi u Konjicu i trenutno istražujemo njene kontakte. Poslan nam je spisak radnika i svima je naložena samoizolacija, a firmi naređena obustava rada. Zgrada je stavljena pod izolaciju i policija to prati – kazao je Matić.

Stožer civilne zaštite SBK-a naredio je MUP-u da odmah izvrši blokadu solitera u Novom Travniku, koji se nalazi na adresi Trg Zlatnih ljiljana bb.

“U cilju preventivnih mjera ne treba dozvoliti izlazak stanovništva iz zgrade, niti ulazak u nju. Svi stanari iz zgrade do daljnjeg se stavljaju u samoizolaciju” – navedeno je u prioćenju.

Ministar Matić istaknuo je da su ostali uzorci, koji su na testiranje poslani iz Bugojna i Donjeg Vakufa, negativni na koronavirus.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti