21.06.2024.
HomeSportZbog čega se uništava atletska staza na stadionu Tušanj u Tuzli?

Zbog čega se uništava atletska staza na stadionu Tušanj u Tuzli?

Na stadionu Tušanj je danas odigrana utakmica Kupa između FK Tuzla City i FK Sarajevo. Budući da su se morali obezbijediti uslovi za igru, a da je travnati teren bio prekriven snijegom atletska staza na stadionu na koju se godinama čekalo je ponovo uništena. Dug je bio put do njenog popravka i adaptacije o čemu svjedoči Kada Delić-Selimović, direktorica Atletskog kluba Sloboda Tehnograd, javlja FTV

”Nažalost, nakon devet godina čekanja na rekonstrukciju atletske staze u kom periodu nismo mogli organizovati niti državno prvenstvo, niti druge vidove takmičenja dočekali smo da se povodom 100 godina RSD  ‘Sloboda’  2019. godine, finasijskim sredstvima Grada Tuzla renovira atletska  staza. Te godine uspjeli smo organizovati tri državna prvenstva za mlađe kategorije, jer za juniore ili seniore ne možemo biti organizatori, budući da nam se ne dozvoljava da se održe takmičenja u bacačkim  disciplinama kao što su kladivo, disk, koplje”, kaže nam Kada Delić-Selimović, direktorica Atletskog kluba Sloboda Tehnograd.

I šta se desilo danas u prijepodnevnim satima? Prilikom čišćenja terena i pripreme za utakmicu mašine su završile opet na atletkoj stazi čije uništavanje je nastavljeno.

”Vrlo često poslije  utakmica  na travnatom  terenu  mogu se vidjeti traktrori i bageri čija se težina mjeri ne kilogramima, nego tonama i to naravno nije problem. Veći je problem koplje od 800 ili 600 grama, ili disk od 2 ili 1 kilograma. Danas opet ista priča, sve na atletsku stazu, bitno je da je travnati teren slobodan. To je naša realnost”, sa žaljenjem je u razgovoru za FTV konstatovala Delić-Selimović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti