Zbog babe Erdogana – Dodik će doći na pos’o, a Bakirova kćerka konačno će moći na vjenčanje

0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u petak će doći u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Turski predsjednik bi već u četvrtak navečer trebao stići u našu zemlju, ali je susret s članovima Predsjedništva BiH planiran za petak.

Kako saznaje Klix.ba dolazak na sastanak je najavio i Milorad Dodik, koji u posljednjih mjesec dana odbija učešće u radu te institucije nakon donošenja izmjena zakona koje se odnose na zabranu negiranja genocida.

Ipak, dolazak Erdogana će izgledno je, značiti i promjenu odnosa Dodika prema Predsjedništvu, čime će prekršiti najavu blokade. Naravno, očekivati je da će Dodik naći načina da dolazak na sastanak opravda.

Dodik je od trenutka kada je izabran za člana Predsjedništva iz Republike Srpske nekoliko puta hvalio Erdogana i njegovu politiku, a to je isticao i prilikom službene posjete Ankari.

Dodiku sastanak s Erdoganom neće propustiti prije svega zbog obećane turske investicije u vezi gradnje autoputa Sarajevo – Beograd, na što čelnik SNSD-a očito mnogo računa.

Kako je ranije pisala “Slobodna Bosna” Erdogan će tokom posjete Sarajevu prisustvovati i vjenčanju kćerke Bakira Izetbegovića, što je planirano u petak u hotelu Evropa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here