15.04.2024.
HomeNovostiZavršen protest u Beogradu, novi zakazan slijedećeg petka: Traže se ostavke Gašića...

Završen protest u Beogradu, novi zakazan slijedećeg petka: Traže se ostavke Gašića i Vulina, te oduzimanje nacionalnih frekvencija PINK-u i HAPPY TV

Beogradski list Danas javlja oko 20.40 sati da se završava blokada mosta Gazela te da je sljedeće okupljanje najavljeno za idući petak. Gađani se polako razilaze.

– Za idući četvrtak je zakazano zasjedanje Skupštine. Na sjednici će se glasati za smjenu Vijeća Regulatornog tijela za elektroničke medije (REM), ali i odgovornosti ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića, rekao je Srđan Milivojević, zastupnik DS-a. Okupljenima je poručio da dođu u petak ispred Skupštine.

– U petak nema kući, poručio je.

Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je za N1 da će prosvjedi biti nastavljeni sve dok se ne ispuni i posljednji zahtjev sudionika prosvjeda “Srbija protiv nasilja”.

– Nećemo stati sve dok se ne izborimo za Srbiju protiv nasilja, poručio je Aleksić.

Organizatori prosvjeda traže ostavke šefa policija Bratislava Gašića i direktora Sigurnosno-informativne gencije Aleksandra Vulina.

Traže i hitno zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, uključujući i smjenu Savjeta Regulatornog tijela za elektroničke medije.

Jedan od zahtjeva je i gašenje tiskanih medija i tabloida koji promoviraju mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i, kako su naveli, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama (koje) promoviraju nasilje poput Pinka i Hepi TV.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti