Završen pretres u Američkom univerzitetu Tuzla

0

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović za Klix.ba je potvrdio da policijski službenici po njihovom nalogu, a naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres prostorija Američkog univerziteta u BiH.

“Tom prilikom se izuzima određena materijalna dokumentacija. Mi imamo formiran jedan predmet, ali ne možemo više ništa govoriti, jer su u pitanju predistražne radnje”, kazao nam je Arnautović.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, u kojem su smještene prostorije Američkog univerziteta u BiH, već izvjestan period niko ne boravi, a nastavni proces se ne odvija na tom mjestu.

Ovo je drugi put da se vrše pretresi prostorija Američkog univerziteta u Tuzli u ovoj godini. Naime, službenici MUP-a TK su po naredbi Tužilaštva BiH 30. jula ove godine ušli u prostorije Američkog univerziteta u BiH, u Tuzli, u okviru istrage o validnosti diplome koju je ova visokoškolska ustanova izdala direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću.