21.06.2024.
HomeNovostiZastupnik u Skupštini Srbije Jahja Fehratbegović, inače Vučićev đavolji advokat, četničku orgiju...

Zastupnik u Skupštini Srbije Jahja Fehratbegović, inače Vučićev đavolji advokat, četničku orgiju u Priboju pravdao alkoholom

Nakon što je izašao video snimak sa proslave Nove godine u Priboju, na kojem policajci pjevaju šovinističke pjesme, u kojima veličaju genocid, silovanje i ubijanje Bošnjaka, oglasio se poslanik poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja (SPP)-Ujedinjena seljačka stranka (USS) Jahja Fehratović i pozvao da se najoštrije sakcionišu učesnici proslave.

– Kad alkohol pamet uzme, a atmosfera se ugrije, svašta ljudima na um padne. Međutim, ako su to predstavnici onih koji su zakleti da štite Ustav i zakone, onda moraju odgovarati i biti najstrožije sankcionirani. U suprotnom, prijeti opasnost da anarhija nadvlada vladavinu prava. A budala ima na sve strane, bili oni sa činovima ili bez njih – piše Fehratović na Facebook-u.

Ističe da odgovorni u državi moraju poduzeti hitne mjere da se svako ko izaziva vjersku, nacionalnu i rasnu mržnju i netrpeljivost, veliča genocid, zločine protiv čovječnosti i presuđene ratne zločince, a pogotovu ako se to dešava u multietničkim sredinama gdje su sjećanje i rane od prethodnih zločina još uvijek svježi, i posmrtni ostaci žrtvava nisu pronađeni i pokopani, momentalno, bez obzira da li im je alkohol pomutio pamet ili ne, moraju sankcionirati i privesti pravdi te najstrožije kazniti za “idiotske, genocidne i fašizoidne izljeve mržnje i aspiracije prema onome što nikome ne donosi dobro”.

– Hvala Bogu što su ovakvi bolesni umovi u manjini i što je narod Priboja, kao i cijelog Sandžaka i Srbije, sit ovih gluposti te se nadam da ovo neće imati negativne posljedice na bošnjačko-srpske odnose, zato je i neophodan odlučan i hitan odgovor vrha države i nadležnog ministarstva. Jednom se mora stati ukraj budalaštinama i primitivizmu koji je izmiješan sa poremećenom pameću – poručio je Fehratović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti