21.07.2024.
HomeNovostiZašto se Srbi boje Feđe Štukana i zašto mu nije dozvoljen ulazak...

Zašto se Srbi boje Feđe Štukana i zašto mu nije dozvoljen ulazak u Srbiju

Bh. glumac i književnik Feđa Štuken priveden je danas na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Štukanu nije dozvoljeno da uđe u Srbiju, a tom prilikom mu je uručena odluka o odbijanju ulaska u tu zemlju.

Kao razlog zabrane ulaska Feđi Štukanu u Srbiju navedeno da je to zbog “negativne procjene bezbjednosnog rizika“, navodi se u dokumentu u koji je uvid imala Nova.rs.

– Utvrđeno je da u vezi sa ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika (član 15, stav (1) tačka 8 Zakona o strancima) – navodi se kao razlog odbijanja ulaska u Srbiju.

Dokument u koji je uvid imala Nova.rs. Nova.rs

U dokumentu se navodi da je Feđa Štukan zadržan u 17:40 na aerodromu “Nikola Tesla“ nakon što je došao letom iz Sarajeva.

Inače, Štukan je večeras trebalo da se pojavi na festivalu Krokodil, ali će se on večeras uključiti u festivalski program onlajn sa aerodroma gdje je zadržan.

Organizatori su naveli da je Štukanu oduzet pasoš i da je odveden u detenciju, a kako je rekao jedan od advokata Štukana za Nova.rs glumac će sutra biti deportovan za Sarajevo.

– Odveli su me iz reda nakon pasoške kontrole, našli nešto u kompjuteru. Čekam da mi jave o čemu se radi. Iskreno nemam pojma šta se dešava.. Javim čim saznam – rekao je Štukan.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti