21.07.2024.
HomeNovostiŽarko Vujović napustio Envera Bijedića i njegove Socijaldemokrate zbog udara "lukavačke struje"

Žarko Vujović napustio Envera Bijedića i njegove Socijaldemokrate zbog udara “lukavačke struje”

Žarko Vujović, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona i predsjednik GO Socijaldemokrata BIH, istupio je iz članstva ove političke partije.

On je tu odluku donio jučer nakon održavanja sjednice Predsjedništva ove stranke.

– Na sjednici je član Predsjedništva Socijaldemokrata i podpredsjednik GO SD BIH Tuzla, Aziz Čačković, je imao izlaganje neprimjereno za Tuzlu i građansku opciju kojoj pripadam, istakavši da se u Tuzlanskom kantonu, koji je većinom bošnjački kanton, nisu stekli uslovi da nosilac liste bude neko ko nije Bošnjak. Ostao sam zaprepašćen takvim tvrdnjama, niko se nije posebno obazirao  na to i što je meni bio dovoljan znak da se ljudi s tim solidarišu. Ja sam nakon toga napustio sastanak jer mi je to bio jasan znak da ja tamo više ne pripadam – istakao je Vujović, čiji ostanak u stranci traže članovi GO SD BIH Tuzla.

Čačković je iz Lukavca, blizak je prijatelj i istomišljenik sa svojim zemljakom Edinom Delićem. Podsjetimo, Delić je nakon nezadovoljstva u SDP-u prešao u Bijedićeve Socijaldemokrate.

Delić je poznati stranački “preletač” još od prije rata, koji je nakon članstva u SKJ, Liberalima, dolijetao u jato Lijanovića, SDP-a, a nakon toga i Socijaldemokrata. U svim dosadašnjim strankama pokazivao je neutaživu ambiciju. zbog koje je članstvo pokazivalo nezadovoljstvo i, zbog Delića, napuštalo stranke. Bijedić je to znao, ali je sve mirno gledao. Da li će dozvoliti raspad stranke, ili će i njega Delićeva ambicija otjerati sa čela Socijaldemokrata?

Nakon napuštanja Socijaldemokrat u čijem je osnivanju učestvovao, Vujović je rekao da njegov izlazak iz stranle neće značiti i izlazak iz Skupštinske većine u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti