18.05.2024.
HomeNovostiZaraženo 15 medicinskih radnika u Tuzli, 120 uposlenika UKC u izolaciji

Zaraženo 15 medicinskih radnika u Tuzli, 120 uposlenika UKC u izolaciji

Do danas su na području TK na COVID-19 testirane 422 osobe od čega je 37 testova bilo pozitivno na koronavirus, kazala je ministrica zdravstva i šefica Kriznog štaba Tuzlanskog kantona (TK) Dajana Čolić.

‘Trinaest pacijenata je hospitalizirano u UKC Tuzla dok je sedam pacijenata hospitalizirano u bolnici ‘Medical Institute Bayer’ Tuzla, jedna osoba je hospitalizirana na području Brčko distrikta dok se 16 osoba sa blažom kliničkom slikom nalazi u kućnoj izolaciji. U pitnau su osobe koje su supružnici koji imaju djecu i izrazili su želju da budu u kućnoj izolaciji i to je sve u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije’ – kazala je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić nakon danas održane vanredne sjednice Kriznog štaba TK.

Do sada je testirano oko 80 zdravstvenih radnika od čega je 15 pozitivno na COVID-19, u pitanju su tri uposlenika UKC-a Tuzla dok su ostali povezani sa ‘Medical Institututom Bayer’ Tuzla.

Jedan od zdravstvenih radnika ima teži oblik kliničke slike dok su ostali stabilnog zdravstvenog stanja.

Uprkos tome ministrica Čolić je kazala da zdravstveni sitem i dalje funkcioište bez ikakvih smetnji uz podsjećanje da je ranije izdata naredbe da se određeni broj zdravstvenih radnika skloni van radnog procesa da bi se smanjio rizik da prije svih UKC Tuzla ostane bez većeg broja uposlenika zbog pandemije izazvane koronavirusom kao što je u jednom trenutku to bio slučaj u Mostaru.

Trenutno se oko 120 uposlenika UKC-a Tuzla nalazi u izolaciji i oni će u narednim danima biti testirani na COVID-19. Još uvijek nije utvrđeno ko je bio nulti pacijent koronavirusa COVID-19.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti