21.07.2024.
HomeNovostiZahiragić sumnja u regularnost Konakovićeve diplome, objavio navode i najavio prijavu nadležnima

Zahiragić sumnja u regularnost Konakovićeve diplome, objavio navode i najavio prijavu nadležnima

Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić obavijestio je javnost na Facebooku da su danas svi zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo dobili mail sa naslovom: “Lažna diploma Elmedina Konakovića”, te da su u njemu, između ostalog, njegove kolege iz Kluba SDA i on, nazvani lažnom opozicijom zbog toga što “se eto ne bavimo temom kojom bi se zapravo trebali baviti inspekcijski organi, Ministarstvo visokog obrazovanja, Univerzitet u Sarajevu i eventualno organi pravosuđa”.

Zahiragić navodi kako se nada da je “anonimna osoba” koja je poslala mail njima, isti proslijedila i nadležnim organima te da će oni to svakako uraditi u narednim danima jer se, navodi Zahiragić, oni svojim imenom potpisuju i nisu lažna opozicija.

– Na stranu sve, ako je barem pola od ovoga istina, onda je to zaista skandalozno! Elmedin Konaković trebao bi se očitovati o ovim navodima i dokazati da u njima nema istine, jer praksa je da od drugih stalno tražiš da osporavaju optužbe koje im stavljate na teret. U svakom slučaju, nadležni organi će to konačno morati utvrditi, a kako bi ta tema koja dugo opterećuje političke odnose u Kantonu Sarajevo bila stavljena ad acta na ovaj ili na onaj način! – poručuje Zahiragić.

Dalje dodaje kako nema praksu objavljivati ovakve stvari koje nisu potpisane, ali “s obzirom da je 35 zastupnika dobilo ovaj mail koji već cirkuliše među građanima”, a da su u njemu na ružan način spomenuti njegove kolege i on, “objavljujem tekst maila kako sam ga sam i dobio”.

Kompletan tekst možete pročitati OVDJE.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti