18.05.2024.
HomeNovostiZabrana ulaska u BiH, porast broja oboljelih u Evropi

Zabrana ulaska u BiH, porast broja oboljelih u Evropi

U BiH nema novih prijavljenih slučajeva zaraze korona virusom. Od danas je odlukom Vijeća ministara BiH zabranjen ulazak stranim državljanima koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu s područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa, a posebno iz provincija Kine (Wuhan), Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, Njemačke, Austrije, Španije, Švicarske i Belgije. Danas će biti održana tematska sjednica Vlade FBiH.

U Hrvatskoj je zaraženo 49 osoba. Srbija je sinoć zbog širenja koronavirusa proglasila vanredno stanje.

U Turskoj je potvrđen 18. slučaj zaraze novim tipom korona virusa.

Kina je objavila danas 12 novih uvezenih slučajeva zaraze korona virusom i samo četiri domaća, a Peking je odlučio da zaoštri mjere karantina za međunarodne putnike. Zemlja u kojoj je epidemija počela krajem 2019. godine sada ima 123 slučaja zaraze iz inostranstva, a ukupan broj zaraženih 80.860, saopštilo je Minsitarstvo zdravlja.

U Srbiji je danas do osam časova registrovano 55 potvrđenih slučajeva korona virusa, a testirana je ukupno 301 osoba.

U Europi i svijetu iz sata u sat se objavljuju nove mjere u borbi protiv koronavirusa, pa je tako više afričkih zemalja u nedjelju obustavilo međunarodne letove i zatvorilo granice, Češka je građanima ograničila kretanje, u dijelovima Australije uvedeno je izvanredno stanje, dok je pak u Gvatemali zabilježen prvi smrtni slučaj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti