20.05.2024.
HomeNovostiZA ŠTA SE SUMNJIČI ABDULAH SKAKA: Nezakonito angažovao savjetnike, davao novac njemu...

ZA ŠTA SE SUMNJIČI ABDULAH SKAKA: Nezakonito angažovao savjetnike, davao novac njemu bliskim nevladinim organizacijama

Sarajevska policija od jutros pretresa kuću Abdulaha Skake, bivšeg gradonačelnika Sarajeva i aktuelnog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kataru, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo. Skaka još nije uhapšen, a riječ je o akciji sarajevske policije “Vizionar”.

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj kada je odobreno sufinansiranje rasvjete u općini Trnovo koja je došla do njegove vikendice, objavio je portal Istraga na Twitteru.

– Osim toga, Skaka je osumnjičen da je nezakonito angažirao četvero savjetnika u kabinetu gradonačelnika Sarajeva (Maja Hadžihalilović, Nedim Tvrtković, Erna Čolić i Ensar Eminović), te za pružanje finansijske pomoći sebi bliskim nevladinim organizacijama. Skaka nije osumnjičen za slučaj Vidikovac gdje je u sumnjivim poslovima bio uključen sin Denisa Zvizdića, zamjenika predsjednika NiP-a. Također, Skaka nije osumnjičen za slučaj EYOF koji je realiziran s Gradom Istočno Sarajevo. U poslovima oko EYOF-a su, osim Skake i Ljubiše Ćosića, bili uključeni aktuelni potpredsjednik Federacije Igor Stojanović i Jasmin Ademović, aktualni predsjedavajući Gradskog vijeća (sin zamjenika predsjednika NiP-a Kemala Ademovića) – objavljuje Istraga.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i dalje provode operativno-taktičku akciju „Vizionar“.

U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS.

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je došao u Sarajevo i prisustvuje pretresima u sklopu akcije Vizionar.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti