21.06.2024.
HomeNovostiZa razliku od bosanskih političara koji ni o čemu pojma nemaju, Aljbin...

Za razliku od bosanskih političara koji ni o čemu pojma nemaju, Aljbin Kurti prozreo Vučića: “Cilj je bosnizacija Kosova, non paperi stižu iz Beograda ili čak Rusije”

Premijer Kosova, Albin Kurti, rekao je da ne vjeruje da “non-paperi” koji od nedavno kruže, potiču iz evropskih prijestolnica ili iz SAD-a, nego da dolaze iz Beograda ili čak Rusije, koja namjerava da iskoristi zapadni Balkan za napad na Evropsku uniju i NATO.

– Ne vjerujem da su autori ovih “ne-dokumenata” zapadne prijestolnice, sigurno ne SAD, ali ni evropske prijestolnice. Vjerujem da ovo dolazi iz Beograda, a možda čak i sa sejveroistoka. Interes Ruske Federacije je da zapadni Balkan iskoristi za napad na EU i NATO. Trudim se danju i noću da ubjedim međunarodnu zajednicu u ono što je ispravno i korisno – rekao je Kurti.

Prema riječima Kurtija namjera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja u njemu.

– Ahtisarijev plan je na udaru, namjera Beograda je da otvori Ahtisarijev paket i sva pitanja koja su bila unutra. Formula uspjeha, koja je također moralna i politička obaveza, jeste da mi branimo nezavisnost i da međunarodni akteri brane Ahtisarijev plan protiv Srbije. Cilj Srbije je bosnizacija Kosova, da Kosovo postane propala država. Cilj je napad na suverenitet i teritorijalni integritet otvaranjem Ahtisarijevog paketa. Ahtisarijev plan je dijete internacionalaca, internacionalci ga moraju zaštititi, dok ja branim naše voljeno, nezavisno Kosovo – izjavio je premijer Kosova, prenosi beogradski Danas.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti