16.06.2024.
HomeNovostiVulin je veći četnik od Mladića, a da li će postati i...

Vulin je veći četnik od Mladića, a da li će postati i veći zločinac?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin potvrdio je da je zabranjen skup koji je 9. novembra na Međunarodni dan borbe protiv fašizma namjeravala u Beogradu organizirati nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava radi uklanjanja murala posvećenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Vulin je istakao da ni oni koji bi da prekreče mural Mladiću, ni oni koji bi da ga čuvaju, neće dobiti dozvolu za okupljanje.

On je naglasio da se tog dana niko neće sukobljavati na ulicama i kvariti život građanima, i da niko neće “neprijatelje Srbije obradovati slikama krvavih srpskih glava”, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

– Pozvati nevladine organizacije iz BiH, Hrvatske, “Žene u crnom” i nečega što je najavljeno kao “Kosovo”, a doći u Beograd da bi se krečile fasade je licemerno, podlo i vođeno zlom namjerom – poručio je Vulin.

Vulin je naglasio da je Beograd grad antifašista i pobjednika i niko to svojom zlobom neće promijeniti.

Nakon opsežnih i detaljnih provjera, pripadnici Policijske uprave za grad Beograd procijenili su da bi ovakav vid okupljanja mogao dovesti do ugrožavanja Sigurnosti građana i njihove imovine.

Utvrđeno je i da postoji opasnost od međusobnog fizičkog sukoba i narušavanja javnog reda i mira.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti