Vuković o jučerašnjem izdajničkom glasanju u Skupštini RS: “Nisam psihijatar, niti sampotparol ove idiotske tzv. opozicije”

0

Od jučer u javnosti traje rasprava o tome ko je “izdao” opoziciju u RS-u i ko je svojim glasovima omogućio izbor četvrtog delegata iz redova SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović je jučer, odmah nakon glasanja, za “izdaju” optužio zastupnike Pokreta za državu. Međutim, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić sinoć je demantovao tvrdnje da su zastupnici ove stranke u okviru PzD-a glasali za SDS-ovu listu, umjesto za PDP-ovu, te tako omogućili SNSD-u četvrtog delegata u državnom Domu naroda.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Banja Luka Alkesandar Vuković je otišao i korak dalje i optužio zastupnike opozicije u NSRS da su krivci za ovakav  rezultat glasanja.

– Narodni poslanici SDP BiH u Narodnoj skupštini Republike Srpske su glasali za listu PDP-a za Dom naroda parlamenta Bosne i Hercegovine!

Naravno, znali smo sa kakav je ološ u redovima tzv. opozicije, pa smo dokumentovali tu podršku!

Svima kojima to nije jasno, a postavljaju mi pitanja na tu temu, poručujem da ubuduće kad dođete u Banja Luku zovete na kafu Vukanovića, Trivićku, Borenovića, Šarovića…..

Pa sa njima možete razgovarati o Draži Mihajloviću, o tome kako su nepismeni, kako su glasali za ovaj Dom naroda, jesu li vam šta dužni za glas na proteklim izborima, ko je među njima izdajnik…..

Ja nisam psihijatar da se bavim sa vašim lažnim, tastatura-patriotizmom, niti potparol ove idiotske tzv. opozicije kojoj smo, nažalost, opet dali podršku!

I svako zlo za neko dobro! Jedan neprijatelj Bosne i Hercegovine manje!, poručio je Vuković na Facebooku.