20.07.2024.
HomeNovostiVukanović optužuje Vojina Mijatovića da je zavrbovani agent srbijanske BIA-e i poziva...

Vukanović optužuje Vojina Mijatovića da je zavrbovani agent srbijanske BIA-e i poziva ga na TV duel

Nebojša Vukanović je gostujući u Pressingu optužio ministra ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojina Mijatovića (SDP) da je pod kontrolom obavještajnih službi, konkretno srbijanske BIA-e.

Kazao je kako je Osmorka ušla u pakt sa đavolom, Miloradom Dodikom, i da je razočaran što su SNSD-u dali mjesto četvrtog delegata u Domu naroda i ključ BiH u ruke.

Dodao je kako je Elemedinu Konakoviću i Nerminu Nikšiću govorio da to ne rade.

“Ja sam govorio Nikšiću i Konakoviću, nemojte dati ludaku četvrtog delegata i ključ države u ruke. Ja sam patriota. Zvali su me “bakirovac”, poturica i meni nakon toga prijeti na ispruženu ruku Vojin Mijatović i kaže da će mi se osvetiti”, dodaje Vukanović i nastavlja sa optužbama.

“Mijatović je agent državne bezbjednosti i ona ga kontroliše i svaka čast BIA-a na tome da kontroliše drugog čovjeka Federacije BiH. To je činjenica, nek me tuži i neka napravi duel na tv ako smije. Kandidovao se za kandidata člana Predsjedništva da bi pljuvao prema meni, pa onda rekao kako nema šanse da Dodik dobije četvrtog delegata i kažu Vukan je izdajnik”, dodaje.

Kazao je kako su činjenive da je obavještajna služba nastankom višepartijskog sistema napravila te stranke koje i danas upravljaju procesima.

“Uloga hrvatske obavještajne službe i BIA-e je velika. Dug će biti period da se oslobodimo utjecaja BIA-e. Selak mora imati instrukcije Vulina, Stevandić, Nešić. Svi imaju svoga pokrovitelja na Banjici i dobiju intrukcije. Govor način na koji to funkcioniše. Isto je sa Hrvatskom. HDZ i Čović neće povući potez dok ne dobiju zeleno svijetlo obavještajne službe. Dodik 90%  zavisi od obavještajne službe Hrvatske. Kada bi Milanović i oni progovorli, ali seon  bori za njihov interes i treći entitet. Drže ga od prije rata od Ante Markovića. Kada je bio Wasingtonski sporazum bio je na listi tokom rata s njima. Išao ratni šverc preko Hravtske bez i Jovice Stanišića i BIA-e to nije bilo moguće. Svi njegovi funkcioneri su udbaši. Dekan Pravnog fakulteta Ćeranić udbaš, načelnik službe bezbjednosti bio je Nović, Radmnaovićev otac bio dio udbe. To nas drži retrogradnim i svi tajkuni su pod okriljem Udbe i zato sam neprijatelj svima”, zaključio je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti