26.02.2024.
HomeNovostiVukanović: Dosta je miješanja patrijarha i Crkve u politiku

Vukanović: Dosta je miješanja patrijarha i Crkve u politiku

Sastanak patrijarha Porfirija s predstavnicima Republike Srpske, koji je održan preksinoć, uoči litije povodom krsne slave Grada Doboja, već promišljena politička igra koja je dogovorena između Porfirija, lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, smatra poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

– Dosta je miješanja patrijarha i Crkve u politiku. Očekivao sam da će patrijarh Porfirije napraviti zaokret, da se neće sastajati s korumpiranim političarima i davati im tako na značaju, da se neće miješati u dnevnu politiku i pružati pomoć u nevolji korumpiranim političarima, ali sam izgleda imao prevelika očekivanja, kazao je Vukanović za Oslobođenje.

Dodik, dodaje on, već mjesec pokušava da namami i uvuče opoziciju u smrtonosnu klopku pričajući o nekakvom “svesrpskom” jedinstvu, a u stvari radi se o smrtonosnoj zamci koja je uperena protiv naroda i ima za cilj da “mafija slomi kičmu nacije, onemogući skidanje ropskih okova i istinsku slobodu građanima”.

– Dodiku očito gori pod nogama, jer njegovi papagaji danima ponavljaju priču o lažnom srpskom jedinstvu, ali je puls javnosti jasan – jedinstvo i saradnja sa SNSD-om predstavljali bi nacionalnu izdaju. Zbog toga je Dodik zamolio Vučića, koji ga je nedavno ponovo darivao i kitio ordenjem, da mu pritekne u pomoć i pošalje patrijarha da on svojim autoritetom pokuša namamiti opoziciju da dođe na sastanak s Dodikom te eventualno prihvati učešće u vlasti i Vladi koje uporno nudi Dodik, tvrdi Vukanović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti