24.05.2024.
HomeNovostiVukanović: Dodikova porodica želi kontrolu svega u Republici Srpskoj (VIDEO)

Vukanović: Dodikova porodica želi kontrolu svega u Republici Srpskoj (VIDEO)

Prva familija želi da kontroliše sve u Republici Srpskoj, sve važnije poslove i tokove novca, od programiranja, IT opreme, ugostiteljstva, kocke, gradnje, elektro-energetskog sektora..

Za kratko vrijeme firma Prointer, u kojoj je Dodikov sin Igor formalno konsultant, u stvarnosti alfa i omega, počela je da preuzima ne samo velike i unosne poslove, već usisava cijela preduzeća.

Krajem prošle godine, 27.12.2019. Prointer ITSS postao je većinski vlasnik kompanije Kaldera, koja je godinama kao dvorska firma dobijala namještene milionske poslove od Elektroprivrede, Vlade, javnih ustanova i preduzeća, prije svega u elektro-energetskom sektoru.

Da sve bude „na nivou“ organizovana je i predstava primopredaje Kaldere uz fanfare i veliku pompu, koju je obilježio dvorski tajkun Milenko Čičić, poznatiji kao Mića Kaldera, skandaloznim napadom na novinare zbog pristojnog pitanja da li je „dobrovoljno“ ili pod pritiskom pristao da preda firmu prvoj familiji, Prointeru.

Nakon Kaldere, i druga velika dvorska kompanija „Niskogradnja“ mogla bi uskoro preći u ruke famoznog Prointera. U toku su „pregovori“ da Ljubom Ćubićem, predratnim konobarom koji je prema mojim saznanjima konobarisao u Njemačkoj tokom rata, a onda preko noći postao „ugledan“ biznismen koji je stekao ogromno bogatstvo zahvaljujući privilegovanom položaju, bliskim vezama sa Dodikom i unosnim poslovima sa državom.

Ljuba Ćubić je poznat po tome što je „oprao“ novac Dodikovom kumu Miletu Radišiću za gradnju zgrade „Grand trejd“ u centru Banjaluke, tako što je plac površine 3 dunuma u naselju Obilićevo platio čak 5,5 miliona maraka, a sa ciljem da upumpa Dodikov novac u projekat, kupi zemljište i počne gradnja zgrade u koju je preselio Telekom, a kasnije i Prointer!

Radišić je Ćubiću prodao tuđe, gradsko zemljište, koje je Radišić dobio od grada na korištenje, pa je vođen sudski spor po Tužbi grada protiv Radišića i Ćubića, koji se nikada nije bunio što ga je Radišić „prevario“ i što je „izgubio“ 5,5 miliona maraka jer je on samo bio paravan i nije se radilo o njegovim novcima.

O zakulisanim radnjama, dogovorenim poslovima u 4 oka, i svjedočenjima kuma Mileta Radišića, koji najbolje demaskira funkcionisanje nakaradnog sistema, biće još govora u narednom periodu. Podsjetiću da je Mile Radišić najavio da će Kaja kupiti Novu banku i da se to dogodilo posle dvije godine, što je potvrda da su njegova svjedočenja tačna i istinita..

Piše: Nebojša Vukanović

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti