Vuk Drašković: Od srpskih granata ubijeno je više od 1.000 djece Sarajeva

0

Vuk Drašković, političar i pisac, nekadašnji šef diplomatije Srbije i Crne Gore, osnivač i lider Srpskog pokreta obnove kazao je u četvrtak u emisiji “360 stepeni” na N1 da su širom Srbije ubijana djeca od NATO bombi, ali isto tako samo u Sarajevu je od srpskih granata sa brda ubijeno više od 1.000 djece. “To su stvari koje ne smijemo zaboraviti”, zaključio je on.

Govoreći o ratu na Kosovu 1999. godine Drašković je istakao kako su mnogi pokušaju da se urazumi tadašnji predsjednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević “pali u vodu”.

“Milošević je želio rat na Kosovu. On je želio da izgubi Kosovo i da na grobovima onih koji su pali na Kosovu gradi antizapadnu konfederaciju sa Rusijom i Bjelorusijom. O tome se ne priča. NATO bombardovanje je zločin, ali Srbija mora znati da je Milošević kriv za to. Svaka NATO raketa je imala Miloševićevo punjenje. On je u rat na Kosovu došao sa rukama krvavim do ramena. Ubijena su djeca od NATO bombi, ali isto tako samo u Sarajevu je od srpskih granata sa brda ubijeno više od 1.000 djece. To su stvari koje ne smijemo zaboraviti”, poručio je srbijanski političar.

Vuk Drašković je napomenuo kako je i Rusija glasala za rezoluciju u UN-u da se “Srbija protjera sa Kosova” i time je, kako je ocijenio, naknadno dala legitimitet NATO bombardovanju.

Na kraju je Drašković istakao kako nikako ne opravdava NATO bombardovanje na Jugoslaviju tokom 1999. godine.