Vujović: Ne odustajem od krivičnih prijava za sazivanje nelegalne sjednice Skupštine

0

Žarko Vujović, predsjedavajući Skupštine Tuzlanskog kantona, za N1 je govorio o današnjoj sjednici Skupštine na kojoj je dao ostavku kao što su to učinili i dopredsjedavajući Boris Krešić, te premijer Denijal Tulumović.

Vujović je kazao da je na današnjoj sjednici sproveden dnevni red koji je delegirao, dodavši da je usvojen budžet za ovu godinu.

“Premijer je podnio ostavku, ja sam prvi podnio ostavku, iza mene gospodin Krešić. Mi smo tražili da podnese ostavku i zamjenica predsjedavajućeg Lejla Vuković iz moralnih razloga, zato što je ona sazvala tu nezakonitu sjednicu”, kazao je.

Upitan zašto je podnio zahtjev za vitalni nacionalni interes kada je znao da Vijeće Ustavnog suda FBiH nema dovoljno članova za odlučivanje, Vujović je odgovorio:

“To je moje ustavno pravo koje niko ne može osporiti. Je li ugrožen vitalni nacionalni interes ili ne, treba da rješava Ustavni sud. Ono što postoji je da ja i kolega Krešić nismo prekršili nijednu zakonsku, ni ustavnu normu, za razliku od nekih koji su držali paralelnu skupštinu”, istakao je.