21.06.2024.
HomeNovostiVučićevo strašilo - Vulin prepada narod: Pokazivao na Pink-u zastrašujuće fotografije osakaćenih...

Vučićevo strašilo – Vulin prepada narod: Pokazivao na Pink-u zastrašujuće fotografije osakaćenih tijela i uživao izazivajući strah i zabrinutost

Ministar policije Aleksandar Vulin u “morbidnom šou” koji se prikazivao uživo na TV Pink u udarnom terminu, zamijenio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u martu ove godine prikazao šokantne snimke žrtava kriminalnog klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, te su puštene nove uznemirujuće fotografije masakriranih tela.

Građani Srbije opet su morali da gledaju užasni sadržaj koji je, prema riječima Aleksandra Vulina, prikazan i porodicama žrtava.

-Neki su povraćali, odbijali da gledaju, neki su rekli da to nije istina,  rekao je Vulin, a zatim dodao da su „povraćali i oni koji su te zločine počinili“.

-U zatvorima su gde im je i mesto i tu će biti do kraja života. Mi znamo koliko su opasni i znamo šta im je cilj. Osnovni cilj im je da izjavama bace ljagu prvenstveno na predsednika Vučića, ali i na nas ostale. Te ubice su spremne na sve. Postoje ljudi, za koje znamo ko su i kako rade, koji pripremaju izjave za javnost kojima će da povrede prvenstveno predsednika Vučića i njegovu porodicu. Oni će da lažu, učiniće apsolutno sve da nas uplaše kako bismo mi trgovali s njima. Nema trgovine. Znam da će izmišljati laži o predsedniku Vučiću i da će na njega krenuti preko porodice, rekao je Vulin u „Hit tvitu“.

Potom su prikazane slike Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Srđana Lalića, kao i njihovih žrtava. Vulin je kazao da su u pitanju fotografije koje su nađene na mobilnim telefonima članovima ove kriminalne grupe.  Na kraju je prikazano i nekoliko fotografija na kojima Belivuk i Miljković poziraju uz osakaćene žrtve.

-Utvrdili smo identitet svih do jednog… Fotografije su njihovi trofeji, oni su se time hvalili, kazao je ministar policije.

Dok su se stravične slike nizale uživo u emisiji, Vulin je rekao „da su u pitanju navijači Partizana koje su klali drugi navijači Partizana“.

-Ova kasapljena tela su uglavnom iz Ritopeka, iz one prostorije gde je bila mašina za mlevenje mesa.

Vulin je, zatim, pokušavajući da opravda ovakav gnusni postupak, rekao da „svako ko bude pokušao da od ovih napravi pravednike, neka pogleda ove slike“.

Državni vrh još jednom je pokazao da je izgubio svaki osećaj za poštovanje dostojanstva žrtava i njihovih porodica, te da im zaštita mentalnog zdravlja građana uopšte nije važna. Ni ovog, kao ni prethodnog puta ministar Vulin nije objasnio koji je interes prikazivanja ovakvog sadržaja javnosti osim da se istraumira publika.

Podsjećamo, članica Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) Judita Popović je i nakon konferenciji za medije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom koje su prikazane odsječene glave navodnih žrtava kriminalne mafije, ukazala da su tada povređene odredbe člana 50 Zakona o elektronskim medijima, kao i član 21 Pravilnika o ljudskim pravima u oblasti pružanja medijskih usluga.

Popović je i tada smatrala da je time „narušeno ljudsko dostojanstvo žrtava, njihovih roditelja, prijatelja kao i korisnika medijskih usluga koji su bili izloženi psihičkom nasilju gledajući uznemirujuće snimke“ i da nema javnog interesa koji to može da opravda.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti