22.07.2024.
HomeNovostiVUČIĆEVI MEDIJI ZATRESLI REPUBLIKU SRPSKU: "Dodik spremio 30 miliona eura za bježaniju...

VUČIĆEVI MEDIJI ZATRESLI REPUBLIKU SRPSKU: “Dodik spremio 30 miliona eura za bježaniju i prebacio ih u Srbiju!”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je i kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske na predstojećim Opštim izborima u BiH, prema dosadašnjim anketama zaostaje za glavnim rivalom Jelenom Trivić, koja je kandidat opozicije.

U strahu od poraza na izborima 02. oktobra, Milorad Dodik je spremio ogromnu količinu novca, oko 30 miliona eura, i prebacio u Srbiju. Taj novac treba da mu posluži kao sigurna odstupnica u slučaju da stvari poslije izborne noći krenu po zlu, piše srbijanski portal “24sedam.rs”, blizak režimu Aleksandra Vučića.

Ovu “poslovnu” operaciju Dodik je izveo uz pomoć svojih starih poslovnih partnera, Miroslava Miškovića (Delta) i Dragana Đurića (Zekstra), tako što je kupio luksuzni hotel “Holiday Inn” u Beogradu za 30 miliona eura.

Naime, kompanija “Delta Real Estate” vlasnik je hotela “Holiday Inn” od novembra 2016. godine, ali je prije nekoliko dana Mišković izašao u susret Dodiku i “prodao” mu hotel.

Kako bi ova transakcija koliko-toliko bila legalna, Dodik je ogromnu količinu keša uveo u novčane tokove posredstvom Dragana Đurića i njegove kompanije “Zekstra”, koja se formalno pojavila kao kupac “Holiday Inn-a”.

Tako je Dodik “parkirao” zalihe novca u Beogradu koje će, ukoliko zatreba, moći da aktivira nekom novom transakcijom, piše režimski portal 24sedam.rs”.

Inače, Dodik, Mišković i Đurić su već imali slične zajedničke poslovne poduhvate, kada su u izveli operaciju preuzimanja Robne kuće “Boska” koja se nalazi u strogom centru Banjaluke. Konzorcijum “Delta-Zekstra” 2009. godine kupio je oko 58 odsto akcija “Boske” za tri miliona eura.

Takođe, u martu 2019. godine, Dodik i Mišković su u Banjaluci zajedno otvorili Delta Planet, tada najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini, koji je formalno u vlasništvu “Delta Real Estate”  Miroslava Miškovića.

Slobodna Bosna

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti