23.06.2024.
HomeNovostiVučićev sin voli da se druži s mafijašima, novinarku koja ga je...

Vučićev sin voli da se druži s mafijašima, novinarku koja ga je uslikala maltretirala policija i kriminalci

Novinarki KRIK-a Bojani Pavlović sinoć oko deset sati nepoznati muškarac oduzeo je telefon nakon što je fotografisala sina predsjednika Srbije Danila Vučića kako u društvu Aleksandra Vidojevića, huligana bliskog kavačkom klanu, gleda fudbalski derbi. Ovo se dogodilo u prisustvu policajaca koji nisu reagovali. Poslije kraće rasprave, uz odobrenje Vidojevića, telefon joj je vraćen.

Nakon što je čitalac redakciji javio da je video predsjednikovog sina u društvu huligana iz „Janjičara”, novinarka je otišla do kafića „Piazza dei Fiori“ na Cvetnom trgu, u strogom centru Beograda, malo prije deset prošle noći.

Tamo je Danilo Vučić zaista sjedio u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, i još nekoliko muškaraca i gledali su derbi između Zvezde i Partizana na ekranu u kafiću. Vidojević je, inače, član Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ i trenutno mu se sudi da je sa huliganima iz ove grupe demolirao noćni klub „Komitet“. U bazi policije Srbije vodi se i kao član crnogorskog kavačkog klana.

Druženje predsjednikovog sina i Vidojevića

Ovo je već četvrti put da su Danilo Vučić i Vidojević viđeni zajedno u javnosti.

Svi njihovi susreti, od navijanja u Rusiji na Svetskom prvenstvu u fudbalu, preko zajedničkog obilježavanja Dana Republike Srpske i druženja u noćnom klubu, do večerašnjeg gledanja utakmice, govore o njihovoj bliskosti.

Nejasno je, međutim, zbog čega se predsjednikov sin druži sa čovekom kojem se trenutno sudi i kojeg policija povezuje sa crnogorskim kriminalnim klanom.

Predsjednik Aleksandar Vučić nikad ovo nije objasnio u javnosti. Umjesto toga, kada su novinari nedavno objavili jednu od Vučićevih i Vidojevićevih fotografija, ustali su vodeći državni funkcioneri koji su javno napali novinare da „kriminalizuje“ Danila Vučića, proglašava ga za „narko-bosa“ i ugrožava mu život.

Novinarka je u tom društvu prepoznala i Nemanju Srećkovića, zvanog Kurta, također člana ove huliganske skupine.

Ona je sa ulice kroz izlog fotografisala ovo društvo, ali su je po odlasku, u Ulici Svetozara Markovića ispred libanskog restorana brze hrane „Hanan“ zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica. Pavlović se takođe predstavila i pokazala novinarsku legitimaciju, ali su joj rekli da mora da sačeka policijsku patrolu i da će biti privedena.

Zahtjevali su da sa telefona obriše fotografije jer, kako su rekli, „mogu da imaju problema“. Policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu djelovali kao policajci, niti su se tako predstavili.

Novinarka je rekla da je na zadatku i tražila da pozove urednika, a jedan od novopridošlih oteo joj je telefon iz ruke na šta policajci nisu reagovali. Poslije insistiranja da joj kažu zbog čega joj je oduzeto sredstvo za rad, čovjek koji je to uradio je rekao da ne mora ništa da objašnjava jer je civil.

Grupi su zatim prišli Vidojević i Srećković, a policajci su tada otišli. Vidojević je rekao da novinarki vrate telefon, što su oni učinili. Rekao je novinarki da, tekstovima koje o njemu objavljuju, ugrožava život. Nakon toga su otišli prenosi Krik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti