21.06.2024.
HomeNovostiVUČIĆ TUŽIO NOVINARKE ZBOG FILMA O NJEMU: "Nanijele ste mi teške duševne...

VUČIĆ TUŽIO NOVINARKE ZBOG FILMA O NJEMU: “Nanijele ste mi teške duševne bolove i patnju, povrijedile visoko rangirani ugled i čast, osjetio sam strah,,,”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnio je tužbu protiv novinarki Jovane Polić i Sanje Lončar zbog dvije emisije serijala “Vladalac”, emitovane februara 2020. godine na televiziji N1, potvrđeno je danas FoNetu iz produkcije JSP.

Vučić u tužbi navodi da su mu tužene “nanijele teške duševne bolove i patnju“, te povrijedile “visoko rangirani ugled i čast”.

Tvrdi da je “osjetio strah visokog intenziteta“, jer je serijal „Vladalac“ predstavljao neku vrstu medijskog udara na predsjednika Srbije, prenosi TV produkcija JSP.

Ročište na kojem bi trebalo da svjedoče novinarke Jovana Polić i Sanja Lončar, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazano je za 11. april 2023. godine u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U saopštenju te produkcije se navodi da je proizvela dvije dokumentarne emisije „Vladalac“, autora Slaviše Lekića i koautorki Jovane Polić i Sanje Lončar, koje su 17. i 18. februara 2020. godine emitovane na televiziji N1.

Glavni akter je dobio molbu za intervju, ali iz njegovog kabineta nikada nije stigao odgovor.

Umjesto toga, uslijedila je hajka i sam Aleksandar Vučić je, u više izjava, intervjua i gostovanja u televizijskim emisijama, iznio niz neistinitih, nepotpunih i uvredljivih informacija o autorima serijala, a “režimski mediji su, prateći predsjednika, objavili više od 1.000 napadačkih tekstova, priloga, emisija, za samo dvije nedelje, kao odgovor na samo dvije emisije”.

Autori serijali su, zbog svega navedenog, podnijeli tužbu i protiv Vučića, podsjeća se u saopštenju.

U saopštenju produkcije se navodi da su novinarke Jovana Polić i Sanja Lončar, dvije godine od podnošenja tužbe, tri od emitovanja emisija i više od godinu dana poslije smrti Slaviše Lekića, dobile protivtužbu.

“Tuženi-protivtužilac Aleksandar Vučić je predsjednik Republike Srbije, te sigurno uživa daleko veći ugled u društvu od tužioca-protivtuženih Jovane Polić i Sanje Lončar“, navodi se u protivtužbi, u kojoj još, pored ostalog, piše:

„Tuženi-protivtužilac je porodičan čovjek, oženjen, otac troje djece. Izjave iz emisije tužioca nanose bol kako tuženom tako i članovima njegove porodice koji su često izloženi neumjesnim pitanjima i komentarima brojnih ljudi, čak i njima bliskih lica.”

“Tuženog-protivtužioca naročito pogađa kada mu njegova djeca prenesu pitanja koja su im upućivana na račun njihovog oca i kada osjeti njihovu patnju zbog istih“, dodaje se u tužbi.

U tužbi se, međutim, ne navodi nijedna konkretna radnja kojom su novinarke prekršile bilo koji zakon, zbog čega su uputile pitanje Vučiću:

“Da li, predsjedniče, imate namjeru i formalno da ukinete slobodu izražavanja, ili je ovo tek samo još jedan od pritisaka na slobodomisleće građane, kojima ne vlada strah?”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti