20.07.2024.
HomeNovostiVučić se opija sa Šešeljem na svadbi uz četničke pjesme (VIDEO)

Vučić se opija sa Šešeljem na svadbi uz četničke pjesme (VIDEO)

Jedan od gostiju na vjenčanju sina osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja bio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Društvenim mrežama se širi snimak koji prikazuje njih dvojicu kako se vesele uz pjesmu koja veliča četničkog vojvodu Pavla Đurišića, što je naišlo na negativne komentare građana Srbije.

Beogradski advokat Čedomir Stojković napisao je na Twitteru da je sramota čovječanstva to što se predsjednik Srbije napija zajedno sa zločincem Vojislavom Šešeljem te da o tome razgovara dugo sa strancima, ukazujući, kako je naveo, na potpunu jednakost njih dvojice.

“To što se napija sa njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tokom II svjetskog rata, a poslije on lično se udružio sa jedinicama NDH I konačno u operaciji Vajs 1943. se udružio sa nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo, je druga stvar, koju je mogao znati svako ko je htio. To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genocid u Srebrenici je treća stvar”, rekao je Stojković.

Međutim, uz sve navedeno, Stojković je jednu stvar izdvojio kao posebno sramotnu.

“Ali to što predsjednik Srbije vino drži kao da je pivo, a dok ga pije glavu krivi kao da je rakija, je posebna sramotna stvar koja svjedoči da ova sramota čovječanstva nije uspeo za 11 godina vlasti da stekne NI JEDAN manir, makar slučajno da ga pokupi od stranaca sa kojima se protiv njihove želje sastaje. Tužno”, napisao je Stojković na Twitteru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti