Vučić proriče poput braće Tarabića: Srbija za 20 godina neće imati ni pet miliona stanovnika

0
Beograd 17. aprila 2011 - Lideri SNS Aleksandar Vucic (S) i Tomislav Nikolic (D). Nikolic u Domu Narodne skupstine strajkuje zedju od mitinga 16. aprila. FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom posljednjem obraćanju javnosti iz Budimpešte, gdje učestvuje na Četvrtom demografskom samitu, izrazio zabrinutost zbog demografske situacije u Srbiji.

On je istakao da je ključna tema mali broj djece u Srbiji i da moraju da preduzmu splet mjera koje je priredio ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović.

“Nadam se da ćemo da postignemo bolji rezultat u manjim sredinama”, izjavio je Vučić i dodao da moraju da naprave veći skok.

“Morate da imate preko 2,2 da bi zadržali održivost. Sela su nam pusta, druge opštine u Srbiji se prazne. Nemamo nigdje dobru situaciju, pa ni u Novom Pazaru. Beograd izvlače migracije”.

Rekao je da nigdje ne postoji najbolje rješenje, ali da je situacija loša potvrđuju Vučićeve riječi da “Srbija za 20 godina neće imati ni pet miliona stanovnika”.

“Isprazniće nam se zemlja”, jasan je Vučić.

Osvrnuvši se na kriznu situaciju na KiM, rekao je da će uvijek razgovarati.

“Mora da se riješi taj problem. Šta smo mi to uradili? O čemu da razgovaramo? O kompromisu da oni dobiju 20-30 % svojih zahtjeva i da budemo sretni što se ne radi o 100 posto”, istakao je Vučić i naglasio da “ako ga neko zove zbog toga, neka ne gubi vrijeme”.

Vučićeva jadikovka neminovno podsjeća na proročanstvo Braće Tarabića.

Mitar i Miloš Tarabić bili su neuki i nepismeni srpski seljaci, koji su na iznenađenje mnogih još u 19. veku iznijeli predviđanja budućnosti Srbije, Balkana i svijeta. Njihova predviđanja izazivaju živo interesovanje i danas.

Među njihovim najpoznatijim proročanstvima je da će u Bosni Srba ostati toliko da će svi stati pod jednu šljivu. Ipak, neki proučavatelji proročanstava Tarabića baš i ne vjeruju u tu ideju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here