25.07.2024.
HomeNovostiVučić otkazao Prajd, organizator poručuje: Vidimo se ispred Skupštine

Vučić otkazao Prajd, organizator poručuje: Vidimo se ispred Skupštine

U svom današnjem obraćanju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u septembru neće biti Evroprajda. Kao jedan od razloga naveo je trenutnu političku situaciju u Srbiji. S druge strane, organizatori prajda pozivaju učesnike da se ispred Narodne Skupštine okupe 17. septembra uz poruku da manifestacija nije otkazana.

Marko Mihailović, direktor Beograd Prajda i jedan od organizatora, napisao je na svom Twitteru da država ne može da otkaže Evroprajd, već da može samo da pokuša da ga zabrani, napominjući da bi to bilo kršenje Ustava.

„Prajd se održava po planu 17.09. u 17h ispred Narodne Skupštine!“, napisao je Mihailović.

Podsjetimo, Vučić je danas najavio otkazivanje Evroprajda rekavši da će sve biti po zakonu.

„Bit će odložena ili otkazana, kako hoćete, Parada ponosa koja je bila zakazana za septembar mjesec. Ili kako god da se to čudo zove, nije ni važno“, rekao je i dodao da će premijerka i članovi Vlade „obrazložiti sve to u skladu sa zakonom“.

Dodao je da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

„To ne govorim zato što sam mnogo sretan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomjerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti