24.06.2024.
HomeNovostiVučić: Od podjele BiH nema ništa. Da li mu vjerujete?

Vučić: Od podjele BiH nema ništa. Da li mu vjerujete?

Uvijek ističem da poštujem integritet BiH, kazao je Vučić. Neće biti podjele BiH, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

– Govori se o tome da je kao Srbija spremna da se odrekne Kosova, pa i Preševa i Bujanovca da bi dobila pola Bosne, odnosno Republiku Srpsku. Evo sada kažem da to nije realno, to nije naš interes i da se to neće dogoditi, istakao je Vučić u intervjuu za Face TV.

Komentarišući izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o mirnom razdruživanju BiH i ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o tome kako će svi Srbi biti okupljeni u jednu državu, naglasio je da oni iznose svoje mišljenje.

– To su ljudi sa svojim integritetom i svojim stavovima. Oni iznose svoje stavove, a sa nekim od tih stavova se ne slažem. Ja uvijek govorim kako poštujem integritet BiH. Također, poštujem i integritet RS u okviru BiH, dodao je Vučić, napominjući kako ne želi glumiti policajca i određivati drugima šta smiju, a šta ne smiju da govore.

Kazao je i kako u političkom Sarajevu vladaju dvostruki aršini.

– Kada pitate Bakira Izetbegovića ili Željka Komšića da li smatraju da je Kosovo nezavisno, oni kažu da za njih jeste. Ko su to oni da daju sebi za pravoi da komadaju Srbiju? Kako to iz Sarajeva smiju da upućuju takve poruke o komadanju Srbije, a kada odavde, bilo ko, ko čak i nema političku moć poput njihove i ko o tome ne može odlučivati, kaže nešto što se političkim predstavnicima Bošnjaka ne dopada, onda se svi “dignu na noge”, rekao je Vučić.

Govoreći o famoznom non paperu u kojem se govori o prekrajanju granica na zapadnom Balkanu, naglasio je kako je o tome čitao u medijima, ali da ga nikada nije vidio, a kamoli pisao.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti