18.07.2024.
HomeNovostiVučić o psihologiji Srba: Znam da bi mi poslije dvije-tri rakije ili...

Vučić o psihologiji Srba: Znam da bi mi poslije dvije-tri rakije ili piva ratovali sa pola svijeta, zato ćemo da idemo u Evropu

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija ići u Evropu čuvajući svoja prava i da Srbija spremna na kompromis, ali ne na kapitulaciju.

Vučić nije mogao otkriti detalje dokumenta koji su mu ranije danas predali veleposlanici Kvinte, dodajući kako je dogovor da se taj dokument ne objavi, ali i naveo da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da dođe do eskalacije na terenu.

Na pitanje novinara što piše u dokumentu koji je dobio od veleposlanika Kvinte, Aleksandar Vučić je odgovorio kako je dogovor da se on ne objavi, ali da se svakako tiče Kosova.

– Ima stvari koje možemo učiniti, ima stvari na koje smo reagirali na drugačiji način, rekao je Vučić.

On je ukazao da Srbija od drugih ne traži ništa osim da je poštuju, kao i ona njih.

– Srbiju pokoriti i pobediti ne možete i zato ćemo da idemo u Evropu čuvajući pravo da budemo svoji na svome. Reformisaćemo sve što je potrebno i uraditi sve za nove investicije, ali o vitalnim i nacionalnim interesima pogađanja nema. Za kompromis jesmo, ali predaja za nas nije opcija. Nemamo rezervnu otadžbinu i nećemo dati Srbiju, poručio je Vučić.

Ponovio je da Srbija traži “samo da je drugi poštuju” kao što i ona poštuje druge.

– Vama muškarci da kažem nešto, znam ja da mi kad sjednemo u kafanu poslije dvije-tri rakije ili dva-tri piva, ratovali bismo sa pola svijeta. Ali sam zahvalan ženama i klanjam im se do poda na razumu, na odgovornosti, na ozbiljnosti, na tome što brinu o svojoj djeci i o svojim muževima i očevima, naveo je Vučić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti