Vučić je danas Bošnjacima donio vakcine, a ovako je govorio nekad (VIDEO)

0

Aleksandar Vučić je danas Bošnjacima donio vakcine, a ovako je govorio nekada, tačnije u ratu, u Skupštini Srbije,

Kamere RTS-a zabilježile su govor mladog Vučića u Skupštini Jugoslavije 1995. godine.

“Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana! Pa vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Pa da vidimo smije li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom”, prijetio je Aleksandar Vučić zbog NATO-vih udara na srpske položaje u Bosni i Hercegovini.

U operaciji “Namjerna sila” NATO je uništavao vojne ciljeve bosansko-hercegovačkih Srba pokušavajući ih prisiliti na pregovore, a Vučić je tada prijetio odmazdom nad muslimanima. Nije doduše specificirao namjerava li u osveti ubijati muslimane u Srbiji ili Bosni i Hercegovini, no jasna je njegova inspiracija iz 2. svjetskog rata kad su Nijemci na području Jugoslavije poduzimali takve kaznene ekspedicije usmjerene prema civilima.

Vučić je danas, boraveći u Sarajevu, nastavio rat, samo drugim sredstvima. Lažnim dobročinstvom, ucjenom, strahom, ponižavanjem, psihološkim ratom. Uostalom, pogledajte dorađenog ratnog Vučića iz Beograda u današnjem poniženom Sarajevu….