Vučić brutalno napao novinare britanskog Guardiana: “Oni su patološki lažovi, ja takve lažove nisam vidio kao u ‘Guardianu’”

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti nastavljeni pritisci u vezi s Kosovom i ponovio optužbe na račun kosovskog premijera Aljbina Kurtija i crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u pokušajima da zaustave Srbiju u ekonomskom napretku.

Vučić je na TV Prva odbacio tvrdnje britanskog ‘Guardiana’ da je mir na Balkanu ponovo ugrožen i nekoliko puta ponovio da “‘Guardian’ mnogo voli da laže”.

“Oni su patološki lažovi, ja takve lažove nisam vidio kao u ‘Guardianu’”, rekao je Vučić i naveo da “to nije slučajno”.

Rekao je da postoje pokušaji da se mir ugrozi, kao što je “sve što su uradili oko izbora da izazovu sukob”.

“Nije tajna da 90 posto glasova dobijam na Kosovu i Metohiji i računali su da neće Vučić željeti da odustane od 50.000 glasova, natjeraćemo ga da uđe u to, a onda ćemo vidjeti šta ćemo da izmislimo, kakav incident i koga ćemo da protjeramo. Ja sam zato molio Srbe sa Kosova i Metohije da čuvamo mir”, rekao je Vučić.

Dodao je da ako razlika u izbornom rezultatu treba da bude 50.000 glasova, ne treba ni da ima većinu.

Rekao je da može da “nacrta scenario jer Srbi ne bi dozvolili upad s oružjem na biračka mjesta već bi se branili”, ali i potvrdio da je istina “da Srbija još od 1999. ne može da se suprotstavi jednostranim potezima Prištine”.

Kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića optužio je da im je “jedini posao da ogovaraju Srbiju i govore da je Vučić ‘mali Putin’, ne bi li cijeli Zapad natovarili na vrat Srbiji i zaustavili je u ekonomskom napretku”.

Kada je riječ o sankcijama Rusiji, ponovio je da je Srbija samostalna država i da trpi napade jer neki “vole da se iživljavaju”, ali ne mogu na velikom narodu, pa pronađu mali.

Osvrnuo se na NATO bombardovanje ponovivši da je Srbija bombardovana “potpuno nevina”.

Dodao je da “ovo govori baš da bi ga čuli strani ambasadori” i da on “nije kleknuo ni u Bijeloj kući, pa neće da kleči ni pred lažovima iz ‘Guardiana’”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here