23.06.2024.
HomeNovostiVRŠNJAČKO NASILJE U TUZLI: Dječak pretučen u školskom WC-u, prijetili mu da...

VRŠNJAČKO NASILJE U TUZLI: Dječak pretučen u školskom WC-u, prijetili mu da će ga izbosti, roditelji u strahu

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se jučer u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli.

Kako saznaje portal TuzlaL!VE.ba u toku dnevne smjene, oko 13 sati, grupa od tri-četiri maloljetna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušali su ih ugurati u školski WC.

Kako nezvanično saznaje pomenuti portal, jedan od napadnutih učenika je uspio da se izvuče i pobjegne, dok su drugog pretukli.

Prema riječima neimenovanog izvora, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga od zid, te je u jednom trenutku izgubio svijest. Poslije su mu prijetili da će ga izbosti ukoliko policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj.

Povrede u predjelu glave i po tijelu neimenovanog maloljetnog učenika konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla, gdje su mladića, koji će za mjesec dana biti punoljetan, radi ukazivanja pomoći doveli uplašeni roditelji. Nakon pregleda žrtva nasilnika iz četvrtog razreda škole upućena je na Kliniku za psihijatriju.

Ovim povodom direktorica Srednje mašinske škole u Tuzli, Nihada Šećerbegović, potvrdila je da je upoznata sa slučajem vršnjačkog nasilja.

“O svemu sam upoznata, kao i naš pedagog i razredni starješina. Slučaj je prijavljen MUP-u i bolnici Gradina. Poduzimamo sve što predviđeno u ovakvim slučajevima, ali ne bih o ovome govorila telefonom”, kazala je Šećerbegović.

Glasnogovornica MUP-a TK Adnana Sprečić, također je potvrdila da je prijavljen slučaj napada na učenika u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli.

“U ovom trenutku Uprava policije MUP-a TK može potvrditi samo da je od strane dežurnog ljekara Doma zdravlja Tuzla prijavljen slučaj nanošenja tjelesnih povreda maloljetnom učeniku. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojima su učeniku spomenute škole nanesene povrede”, izjavila je portparolka Sprečić.

Portal TuzlaL!VE.ba nezvanično saznaje da su roditelji pretučenog mladića veoma uplašeni da bi napadači mogli ostvariti prijetnju i ponovo, ovoga puta još teže, povrijediti njihove sinove.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti