14.07.2024.
HomeNovostiVremenska prognoza: Oblaci, sunce, pljuskovi, grmljavina...

Vremenska prognoza: Oblaci, sunce, pljuskovi, grmljavina…

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, tokom dana sa pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne lokalno intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Prema podacima FHMZ-a, poslije podne i dio noći u većem dijelu Hercegovine se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna temperatura oko 22 stepeni.

Sutra (utorak) u Bosni oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano, a u ostatku dana pretežno oblačno. Od sredine dana u Hercegovini se očekuju pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu Bosne se očekuju intenzivnije padavine što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine uglavnom poslije podne. U istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne se očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U četvrtak 1. juna se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti