23.02.2024.
HomeNovostiVozači oprez: Dijelovi puteva pod vodom, na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj

Vozači oprez: Dijelovi puteva pod vodom, na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj

Na pojedinim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini je obustavljen ili usporen saobraćaj zbog vode koja se nakon obilnih padavina izlila na kolovoz.

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) saopštio je da je obusatavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Otoka – Bužim – Velika Kladuša i preusmjeren na alternativne pravce.

Posebnu pažnju skreću i na magistralni put Banja Luka – Prijedor, kod skretanja prema Kozarcu i Kamičanima, gdje je voda prekrila magistralni put, kao i na dionici od Prijedora prema Sanskom Mostu u mjestu Čarakovo.

Na magistralnom putu Bosanska Gradiška – Bosanska Dubica u mjestu Bistrica otežano se saobraća, jednom kolovoznom trakom, zbog odrona i vode koja se izlila na kolovoz.

Također, zbog veće količine vode na kolovozu iz BIHAMK-a skreću pažnju i na magistralni put Banja Luka – Klašnice, na području Zalužana, u pravcu Klašnica.

Na putnom pravcu Srbac – Derventa na nekoliko mjesta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, zbog vode na kolovozu.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično mokrom kolovozu. Vozače upozoravaju i na povremene jake udare vjetra, kao i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je zbog obilnih padavina narandžasto upozorenje za područje Hercegovine, Krajine, jugozapad i dio centralne Bosne.

federalna.ba/AA

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti