01.03.2024.
HomeNovostiPotpuna pometnja: Vojnik EUFOR-a služio parastos Karadžićevim vojnicima u Milićima u povodu...

Potpuna pometnja: Vojnik EUFOR-a služio parastos Karadžićevim vojnicima u Milićima u povodu neustavnog Dana RS-a

Opština Milići je jučer objavila saopštenje o obilježavanju 9. januara – neustavnog “Dana Republike Srpske”, a na fotografijama se vidi da je prisutan i vojnik EUFOR-a.

To je na društvenim mrežama primijetio poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Ramiz Salkić koji je osudio njegovo prisustvo na neustavnom prazniku.

“Oni koji bi trebali da štite Dejtonski sporazum, a njegov sastavni dio je Ustav Bosne i Hercegovine, i njegove odluke, oni prisustvuju obilježavanju 9. januara kao dana RS, suprotno odluci Ustavnog suda. EUFOR na skupu u Milićima”, napisao je on na Twitteru uz fotografiju koja je ranije zvanično objavljena.

Opština je naime objavila saopćenje o obilježavanju 9. januara prilikom čega se navodi da je “Služenjem parastosa poginulim borcima u Spomen sobi i polaganjem vijenaca na centralno spomen obilježje u Milićima, obilježen je 9.januar – Dan Republike Srpske”.

Na fotografijama koje prate tekst vidi se da se u spomen sobi borcima VRS nalazi i vojnik EUFOR-a sa upaljenom svijećom u ruci.

Saopštenje opštine Milići sa fotografijom vojnika EUFOR-a (Screenshot)Saopštenje opštine Milići sa fotografijom vojnika EUFOR-a (Screenshot)

U saopćenju iz Milića se ne govori ništa detaljnije o njegovom prisustvu, no iz priloženog je jasno da učestvuje u tom obilježavanju.

(Klix.ba)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti