12.06.2024.
HomeNovostiVojin Mijatović otvoreno zaprijetio Efendiću, Ogreševiću i Marjanoviću - "Spremite se dječaci,...

Vojin Mijatović otvoreno zaprijetio Efendiću, Ogreševiću i Marjanoviću – “Spremite se dječaci, BIĆE GRUBO!”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kazao je da će pojedine stranke iz Osmorke osjetiti odgovor SDP-a zbog donašnjeg glasanja za državne delegate.

Naime, SDP je ostao bez ijednog delegata u Domu naroda BiH. Umjesto SDP-a, ušao je SBiH-ov.

Mijatović je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića kazao kako će SDP u ponedjeljak o svemu tome razgovarati, čime je potvrdio današnje pisanje “Slobodne Bosne” o narušenim odnosima unutar koalicije zbog kojih je zakazan sastanak. 

“Na kolegiju SDP-a ćemo o tome raspravljati. I odgovor SDP-a će se osjetiti”, naveo je Mijatović.

On je direktno imenovao SBiH i NES za prevaru.

“Očito smo im dali previše prostora i da su se zaigrali. Slušali smo ih danima kako neće s Dodikom na državnom nivou zbog zakon o državnoj imovini. Što nisu ovdje nisu rekli da su tražili ministra na državnom nivou. Što ne kažu da sa po jednim poslanikom traže ministra u kantonima, federaciji. Glume patriote”, naveo je Mijatović misleći na Nermina Ogreševića i Semira Efendića.

“Ovo je nekorektno”

Istakao je da tih stranaka ne bi nigdje bilo da nije SDP-a.

“Ja sam sam u RS dobio glasova koliko oni. Kako imaju obraza. U ponedjeljak spremite se. Bit će grubo. Nermin Nikšić je bio korektar. Sad se spremite dječaci”, najavio je Mijatović.

Dalje je kazao kako je SDP gledao da ispoštuje sve partnere, ali da će se sad sve prispitati.

“Od Vlade USK, do Vlade KS…Ispoštovali smo ih do kraja. Ali dosta. Došli smo do kraja i spremimo se za viši nivo igrice. Pa da vidimo kako se snalaze ovi seoski klubovi”, brutalan je bio Mijatović.

“Prešla se crvena linija i sad se treba spremiti”, dodao je.

“Ovo što se desilo u Domu naroda je u najmanju ruku nekorektno. Posebno od Damira Marjanovića. Jer bez Trojke i SDP-a ne bi ušao u Dom naroda. Tu je da bi podržao našeg Brdara. To je trebalo proći”, kazao je Mijatović.

“Izdao nas je. Slijedi odgovor”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti