23.06.2024.
HomeNovostiVođe klerikalne države i paradržave Vučić i Dodik mudrovali sa popovima

Vođe klerikalne države i paradržave Vučić i Dodik mudrovali sa popovima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zbog donošenja rezolucije o genocidu u Srebrenici Srbija tražiti i donošenje rezolucija o Jasenovcu.

Vučić, koji je danas priredio radni ručak za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, patrijarha srpskog Porfirija i članove Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, ocijenio je da će usvajanjem rezolucije o Srebrenici biti otvorena Pandorina kutija jer će “Rusi uskoro pokrenuti zahtjev da se proglasi genocidom njemačko ubijanje ruskog i sovjetskog naroda tokom Drugog svjetskog rata”.

“I mi ćemo to isto tražiti za ono što su Nijemci činili u Srbiji i za to što su hrvatske ustaše radile u Jasenovcu. Ali da ne govorim da će to da otvori i mnoga druga pitanja i za Tursku i za neke druge zapadne sile, od starosjedalaca američkih do mnogih drugih”, rekao je Vučić.

Istakao je da je pitanje donošenja rezolucije o Srebrenici “teško” jer pokazuje i kakav je odnos prema Srbiji pojedinih u regionu, ali i nekih svjetskih sila.

“Sve što mogu da vam kažem to je da smo se borili, da smo ogromnu energiju uložili, sve vreme ovoga svijeta sam i kao predsjednik Republike dao za to da im se suprotstavimo najjače i najsnažnije moguće. Čak sam iznenađen snagom kojim su se ljudi ujedinjeno borili za naše interese i hvala vam na tome”, naglasio je Vučić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti