Vječiti kandidat za mandatara Vlade TK – ponovo jaše

0

Vječiti kandidat za mandatara Vlade TK ponovo jaše. Kako se mogli i pretpostaviti riječ je o Kadriji Hodžiću, vječitom SDP-ovcu koji je bio mandatar za sastav Vlade TK, najmanje 5-6 puta do sada. Njegovo ime se pominjalo još prije 20-tak godina, od vremena kad je Selim Bešlagić guvernerovao Tuzlanskim kantonom. Pominjalo se ime Kadrijino, pa ništa.

Kadrija je u međuvremenu djelimično napustio profesuru na Ekonomskom fakultetu u Tuzli za nekakvo dekanstvo u Vitezu, Travniku, Busovači ili gdje već?

Njegovo ime se pojavljivalo u raznim kombinatorikama za premijera TK, čak neovisno od političkih tabora, jer Kadrija je, među prvima, sebi dodijelio titulu “eksperta”. Danas je “ekspert” svaki stranački potrčko i poslušnik.

Podsjetimo, Vlada Bahrije Umihjanića, koji se predstavljao “eskpertom” bila je, također ekspertska, a u njoj su bili sve sami karijeristi i ublehaši. O diletantizmu i pogubnim posljedicama vladavine te “ekspertske” Vlade TK, suvišno je i govoriti.

No, zanimljivo je da SDP, nakon što je nedavno prikupio 18 potpisa za smjenu aktuelne Vlade TK, nije u stanju ponuditi niti jedno novo ime, već vrti kadrovski ringišpil već punih 20 godina.

Da li to znači da SDP nije za dvije decenije uspio “proizvesti” nove ljude za obnašanje vlasti? Ili se snaga SDP-a svodi na višedecenijske kadrove u Tuzli, a u ostatku Tuzlanskog kantona je inferiorna?

Kako god bilo – vječiti kandidat za premijera TK – ponovo jaše!