14.04.2024.
HomeNovostiViše od 200 kosovskih specijalaca ušlo u Sjevernu Mitrovicu

Više od 200 kosovskih specijalaca ušlo u Sjevernu Mitrovicu

Više od 200 naoružanih specijalaca Kosovske policije, u pratnji oklopnih vozila, ušlo je večeras iz Južne u Sjevernu Mitrovicu, javlja Kosovo online.

Kako javlja Kosovo online specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Sjevernu Mitrovicu.

Pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije bacili su i dvije šok bombe, dodaje portal.

Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbjednost.

Građani Sjeverne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava posljednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i djeca su se sklonili sa ulica.

Inače, Kosovska policija najavila je ranije večeras da će u narednim danima da pojača svoje prisustvo na Sjeveru.

Kosovska policija navodi da je održavanje javnog reda, garantovanje bezbjednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike među njihovim glavnim ciljevima, prenosi KoSSev.

Naznačili su da u policijskom operativnom aspektu imaju kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbjednosne situacije i održavanje reda na cijelom Kosovu, kao i za preduzimanje radnji za sprovođenje zakona.

„Prioritet Kosovske policije je da obezbijedi sigurnost za sve građane, pa će, ocjenjujući situaciju i trenutne trendove u sjevernim opštinama, policija narednih dana pojačati prisustvo policije na Sjeveru kako bi ostvarila ciljeve“, dodaje se u saopštenju.

Preciziraju i da kontinuirano prate i analiziraju dešavanja na Kosovu i vrše stručne procjene na osnovu kojih preduzimaju, kako navode, neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka kosovskih organa, zaključuje se u saopštenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti