Video: Gutić i Kukić na rubu fizičkog okršaja zbog požara u rudniku

0

Policija i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona još istražuje uzrok požara koji je u nedjelju izbio u Rudniku mrkog uglja Banovići. Danas je održan protestni skup rudara ispred uprave ovog preduzeća na kojem je došlo i do sukoba između načelnika Banovića Bege Gutića (SDA) i predsjednika PDA Mirsada Kukića koji obnaša funkciju predsjednika jednog od sindikata rudnika.

 

Dok su rudari skandirali “Bego, Bego”, on je razgovarao s Kukićem koji se smješkao, da bi ubrzo došlo do nagurivanja, a dalji okršaj spriječila je policija koja ih je razdvojila. Kukić se potom udaljio, prenosi N1.

Predsjednik Sindikata uposlenika RMU Banovići Nihad Huremović kazao je okupljenim rudarima kako radna mjesta nisu ugrožena kao ni isplata plate. Poručio je kako imaju dovoljno kapaciteta da podmire potrebe svih potrošača.

 

Bego Gutić poručio je da će biti uz rudare i da je prošlo vrijeme kada je rudnikom upravljala “privatno familijarno jedna grupa”.

 

“Ovo što se desilo prije nekoliko dana u jami Omazići, postoje indicije da se radi o namjernom izazivanju požara, ali neka nadležni organi utvrde, pustit ćemo ih da rade. Ono što je cilj kriza koje oni radi jeste destabilizacija opštine Banovići i da se preko njihovog manjinskog sindikata koje vodi Mirsada Kukić da se vrate na političku scenu”, rekao je Gutić.