16.06.2024.
HomeSportVedad Ibišević klanjao dženazu i odao počast žrtvama ukopanim u Potočarima

Vedad Ibišević klanjao dženazu i odao počast žrtvama ukopanim u Potočarima

Vedad Ibišević, nekadašnji uspješni reprezentativac Bosne i Hercegovine u nogometu, danas je bio među brojnim ljudima koji su posjetili Potočare i klanjali dženazu za 19 identifikovanih žrtava genocida.

Ibišević je među članovima porodica i mnogim drugim ljudima danas klanjao dženazu i odao počast svim žrtvama koje su ukopane u Potočarima, javlja N1.

Inače, Ibišević je 1992. godine bio prognanik iz Vlasenice i važi za čovjeka koji je često u svojim izjavama spominjao Srebrenicu i naglasio kako je za njega ona bolna tačka i da ga često prođe jeza kada je se sjeti.

Osim toga, često upućuje donacije, organizuje iftare u ramazanu, ali i druge vrste pomoći ljudima koji žive na tom području.

Tako je on odlučio finansirati iftar svim učesnicima Marša mira, puta od Nezuka do Memorijalnog centra Potočari kada je obilježena 20. godišnjica od genocida nad Bošnjacima u tada zaštićenoj zoni UN-a Srebrenici.

“Nikada nisam bio u Maršu mira. Posjetio sam mezarje u Potočarima. Srebrenica je i moja bolna tačna, kao i bolna tačka svih Bošnjaka, posebno nas Podrinjaca. Emotivan sam, pa nekada o svemu tome puno razmišljam. Imao sam sreće da nisam bio jedan od tih ljudi koji su ubijeni u Podrinju, što se moglo desiti 1992. godine. Vezan sam za svoj kraj i normalno da me na poseban način pogađa sve što se desilo mom narodu u proteklom ratu, pa koliko mogu pokušavam pomoći”, poručio je Ibišević u jednom od ranijih razgovora za N1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti