Uz pomoć cvekle otkrijte da li vam je tijelo kiselo..

0

 

Interesantno je da cvekla može pomoći da odredite nivo kiseline u stomaku. Sve što vam treba, je pojedete ovo povrće, a onda provjerite boju urina

Ako vam je mokraća bistra, znači da imate normalne količine kiseline u stomaku. Ako imate ružičast urin, kiselina u stomaku je prilično slaba.

Ako nemate dovoljno kiseline u stomaku, nećete moći pravilno probaviti proteine, a oni će ući u tanko crijevo u obliku fragmenata proteina, a ne aminokiselina.

Stoga ovo može dovesti do niza problema od kojih je najčešći propusno crijevo. Ovaj sindrom se obično razvija kada čestice glutena naprave rupe u tankom crijevu, što omogućava da neprevareni sastojci hrane dođu do krvotoka.

Pored povećanog rizika od ulaska u crijeva, nepravilna apsorpcija vitamina B12 takođe može dovesti do umora. Drugim rečima, ne samo da će se vaši problemi razvijati, već ćete biti umorni i iscrpljeni sve vrijeme.

Međutim, ne treba brinuti! Pošto vam cvekla daje osnovne inormacije o tome da li imate dovoljno kiseline u tijelu ili nemate, na vama je da ovaj problem rešite.

 

Ako je vaš urin ružičast nakon konzumiranja cvekle, to znači da vam je pH nizak. Ako je tako, treba uraditi sledeće:

1. Pijte dve šolje vode 15 do 30 minuta pre jela

Voda pre jela daje vašem stomaku “jastuk” koji ga štiti od kiseline.

2. Popijte gutljaj organskog jabukovog sirćeta

Pijte jabukovo sirće neposredno prije obroka da biste smanjili kiselost želuca. Koristite kašiku sirćeta i čašu vode.

Prednosti konzumiranja cvekle

Osim što pružaju više informacija o kiselom stanju organizma, cvekla ima širok spektar zdravstvenih koristi. Evo nekih od njih:

1. Antikancerogena svojstva

Pojedini pacijenti koristili su prah cvekle razmućen u vodi, a to je dovelo do skupljanja tumora. Sok od cvekle ima snažan nutritivni profil pun antioksidanata, folne kiseline i kalijuma.

2. Najbolja hrana

Cvekla je jedna od 5 zdravi namirnica. Ona poboljšava varenje, libido, snižava visok krvni pritisak i td.

3. Borba protiv upale

Zbog visokog sadržaja betaina, hranljive materije koja štiti proteine, ćelije i enzime, cvekla se takođe uspešno bori protiv upale, štiteći unutrašnje organe i sprečava razvoj hronične bolesti.

4. Detoks podrška

Pigmenti u cvekli podržavaju proces detoksikacije tela faze II, u kojem su toksini vezani za druge molekule kako bi bili isključeni iz tijela.

 

 

still.magazin