23.04.2024.
HomeNovostiUstavn i sud Hrvatske upozorio Milanovića: Ne može biti kandidat na parlamentarnim...

Ustavn i sud Hrvatske upozorio Milanovića: Ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima dok god je na mjestu predsjednika.

Ustavni sud Republike Hrvatske danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice ustavnih sudaca, upozorio predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, SDP da prestanu s aktivnostima koje nisu u skladu s ustavom.

Sud je danas saopćio odluku da Milanović ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima u ovoj zemlji dok god je na mjestu predsjednika.

Oni su svoju odluku saopštili nakon sastanka koji je počeo u 11 sati. 

Podsjetimo, Milanović, trenutni predsjednik Hrvatske, najavio je da će biti kandidat na parlamentarnim izborima koji će se održati 17. aprila. 

A Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) iz Suda su poručili da skladno svojim ovlastima osigura održavanje izbornog procesa u skladu s Ustavom, zakonima i svojim obvezatnim uputama, uvažavajući stajališta iz ovog upozorenja.

Šef Ustavnog suda Miroslav Šeparović rekao je da je za ovo upozorenje bilo devet sudara, dok su dva bila protiv – Andrej Abramović i Ingrid Antičević Marinović. Vrijedi istaknuti da su ustavni suci postali na prijedlog SDP-a.

U nastavku u cijelosti možete pročitati upozorenje Ustavnog suda Zoranu Milanoviću.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti