18.07.2024.
HomeNovostiUplašio se Četnik iz Čipuljića: "Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju...

Uplašio se Četnik iz Čipuljića: “Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju u regionu”

Ruski portal Sputnjik javio je da vlasti u Prištini mjesecima pregovaraju sa njemačkim obavještajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za Vojsku Kosova, uz odobrenje kancelarke Angele Merkel.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je od Vojno-obavještajne agencije tražio podatke čim je vidio vijest na Sputnjiku.

Vučić je rekao da ne misli da će Albanci na Kosovu dobijati tenkove “leopard”, ali da ne isključuje mogućnost da dobiju oružje za uništenje protivoklopnih vozila.

– Mi smo nabavili belgijske puške, radimo našu modularnu pušku. Zato želim da kažem našim ljudima u namjenskoj industriji da se uozbilje, dobiće novu pomoć države. Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju u regionu – rekao je on.

Vučić je rekao da postoji ogroman problem s obukama i dodatnim naoružavanjem kosovske vojske, ali je poručio da će Srbija biti zaštićena.

Inače Vučić je tokom rata u BiH bio uz svog mentora – četničkog vojvodu Vojislava Šešelja. Nosio je pušku, bio na brdima iznad Sarajeva, ali nije poznato da li je nekoga ubio. Četnik kiz Čipuljića je prijetio u Skupštini Srbije da će za svakog ubijenog Srbina ubiti stotinu muslimana. Četnik iz Čipuljića je provocirao i prijetio svim susjedima u regionu. Da li će Srbi shvatiti ko ih i gdje vodi? Ili će možda Međunarodni sud pravde u Hagu otkriti nedjela Četnika iz Čipuljića i pozvati ga da se pridruži Karadžiću i Mladiću?

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti