16.04.2024.
HomeLifestyleUkusno i zdravo: Grožđe čisti krv i skida masne naslage

Ukusno i zdravo: Grožđe čisti krv i skida masne naslage

 

ISKORISTITE prednosti jeseni i proizvode vinove loze da biste bili što zdraviji. Sočnom slatkom grožđu gotovo niko ne može da odoli, ali se nedovoljno zna koliko su njegovi proizvodi ljekoviti.

* Grožđe nije samo ukusna voćka već i lijek za čišćenje krvi, regulisanje varenja, uklanjanje masnih naslaga sa tijela. Djelotvorno je i u liječenju upalnih procesa organa za varenje, uklanjanje reumatskih teškoća i kožnih osipa.

* Svježi sok od grožđa obiluje vitaminima A, B i C, kao i raznim mineralima. Koristan je za jačanje organa za varenje, izlučivanje toksina iz organizma, liječenje dijareje, katara crijeva i opstipacije.

* Vinsko sirće ne služi samo za spravljanje salata, već i za pripremu ljekovitih obloga. Povremeno pranje celog tijela mješavinom vinskog sirćeta i vode čisti kožu i otvara pore, pospješuje cirkulaciju, čime organizam jača da postane otporniji na mnoge bolesti i štetne spoljne uticaje.

* Vino podstiče aktivnost mnogih organa u organizmu ako se uzima u manjim količinama. Koristi se i u pripremi napitaka od raznog ljekovitog bilja.

* Listovi vinove loze se preporučuju za spravljanje čajeva za liječenje reumatizma i gihta, kao i kod povraćanja. Čaj se priprema na uobičajen način, potapanjem listova u provrelu vodu, koji ostaju poklopljeni u posudi 10-15 minuta prije sipanja u šolju. Sladi se sa vrlo malo šećera i ispija lagano.

 

 

novosti.rs

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti