01.03.2024.
HomeSvijetUkrajinski političar-ubica ušetao na sjednicu mjesnog odbora i bacio tri bombe, veliki...

Ukrajinski političar-ubica ušetao na sjednicu mjesnog odbora i bacio tri bombe, veliki je broj ranjenih (VIDEO)

Najmanje 26 osoba je danas povrijeđeno u stravičnom događaju koji se dogodio kada je ukrajinski političar bacio najmanje tri ručne granate tokom sjednice mjesnog odbora u Kerecku u Transkarpatiji, regiji u Ukrajini, priopćila je ukrajinska Nacionalna policija.

Prema prvim informacijama, zasad nije jasno je li dužnosnik koji je aktivirao granate povrijeđen ili je smrtno stradao, javlja Kyiv Independent.

Incident se istražuje kao potencijalni teroristički napad, priopćila je policija.

Nacionalna policija objavio je videozapis koji prikazuje muškarca kako ulazi u krcatu prostoriju, u zgradu lokalne uprave u mjestu Kerecki. Ubrzo izvlači dvije granate, uklanja osigurač i baca ih na pod. Uslijedila je eksplozija, ljudi su počeli vrištati, a ekran se zadimio te se dalje ništa ne vidi.

Policija nije identificirala glavnog aktera bombaškog napada, ali Ukrajinska pravda i drugi mediji navode da je to Serhij Batrin, član mjesnog vijeća stranke Sluga naroda.

Regionalni portal Zakarpattia24 podijelio je videozapis na kojemu se Batrin navodno žali na druge lokalne dužnosnike. Tvrde kako se Batrin svađao sa svojim kolegama zbog ratnog povećanja plaća čelnika mjesnog odbora.

Nakon svađe, tvrdi portal, Batrin je otišao i vratio se s granatama.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti