17.07.2024.
HomeNovostiUkrajinski avion pao u Grčkoj: Poletio iz Srbije za Jordan, a izgleda...

Ukrajinski avion pao u Grčkoj: Poletio iz Srbije za Jordan, a izgleda da je prevozio municiju

Teretni avion na kojem je bilo osam osoba srušio se kasno u subotu u blizini grada Kavale u sjevernoj Grčkoj, objavili su vatrogasci i državna televizija.

Državna televizija ERT izvijestila je kako se radi o avionu Antonov An-12 u vlasništvu ukrajinske kompanije, koji je letio iz Srbije za Jordan. Pilot je zatražio hitno slijetanje zbog problema s motorom, ali je signal aviona izgubljen.

 

Videosnimka objavljena na ertnews.gr pokazuje kako se avion u plamenu brzo spuštao prije nego što je udario o tlo, a izgledalo je kao da se dogodila eksplozija.

Vatrogasna brigada nije mogla potvrditi tip aviona, ali je rekla kako je prema prvim izvještajima u avionu bilo osam osoba. Saopćila je kako je u gašenju požara koji je izbio nakon nesreće angažirano 15 vatrogasaca i sedam vozila. Na mjesto događaja upućeno je još spasilaca.

Nije jasno koji je bio teret u avionu, ali specijalna jedinica za odgovor na katastrofe također je istraživala mjesto događaja.

“Teret tretiramo kao opasan materijal”, rekao je zvaničnik vatrogasne brigade.

alt

Kako pišu grčki mediji, srbijanske vlasti su grčkima dale informaciju kako je u zrakoplovu bilo 12 tona “opasnog tereta”.

Navedene informacije u skladu su s izjavama načelnika općine Pangea koji je rekao da je zrakoplov prevozio municiju.

alt

Agencije

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti