25.07.2024.
HomeSvijetUkrajinci su prešli ključnu rijeku? Guverner Luhanska: ‘Bliži se veliki dan...‘

Ukrajinci su prešli ključnu rijeku? Guverner Luhanska: ‘Bliži se veliki dan…‘

Ukrajinska vojska izvijestila je da je u nedjelju odbila ruske napade u regijama Harkiv i Herson i da se protuofenziva nastavlja po planu. Također, Reuters navodi da su ukrajinske postrojbe preuzele kontrolu nad istočnom stranom rijeke Oskil.

– Od nedjelje Ukrajina kontrolira istočnu stranu rijeke. U prijevodu to znači da se bliži dan oslobađanja cijele regije – rekao je guverner Luhanska Sergej Hajdai.

Serhij Hajdai, ukrajinski guverner Luhanska, izvijestio je jučer da se procjenjuje da je 200 ruskih vojnika poginulo u eksplozijama u gradu Svatove koji je pod kontrolom ruskih snaga.

Ranije je izvijestio da su ukrajinske snage izvele precizni napad na autobusni kolodvor u tom gradu.

Među najnovijim vijestima vezano za ratu u Ukrajini, NEXTA javlja da su Estonija, Latvija, Litva i Poljska zatvorile u potpunosti svoje granice za ruske državljane od 19. rujna.

Podsjetimo, načelnik Združenog stožera američke vojske Mark Milley upozorio je u nedjelju da je nejasno kako bi Rusija mogla reagirati na najnovije neuspjehe na bojnom polju u Ukrajini i pozvao je američke vojnike na povećani oprez tijekom posjeta bazi u Poljskoj otkuda se pomaže Ukrajini.

“Rat se trenutno ne odvija dobro za Rusiju. Stoga je na svima nama da održavamo visoko stanje pripravnosti”, rekao je Milley u Varšavi nakon posjeta bazi.

Novinari koji su putovali s njim zamoljeni su da ne objavljuju naziv baze niti opisuju njezinu lokaciju.

On je rekao da ne sugerira da su američke trupe u Europi pod povećanom prijetnjom, ali da moraju biti spremne.

“U vođenju rata jednostavno ne znate s visokim stupnjem sigurnosti što će se sljedeće dogoditi.”

Guverner oblasti Zaprižja Oleksandr Staruh ustvrdio je da su ruske snage ispalile osam projektila na instrustrukturne objekre, ali da u ovom trenutku nma podataka o žrtvama.

Jutarnji list

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti