18.05.2024.
HomeNovostiUKC Tuzla: Urađena 44 nova testa, jedna osoba iz Tuzle pozitivna na...

UKC Tuzla: Urađena 44 nova testa, jedna osoba iz Tuzle pozitivna na koronavirus

U Zavodu za mikrobiologiju UKC Tuzla u četvrtak je  izvršeno testiranje 44 novih uzoraka, tako da je do sada ukupno testirano 1.289 osoba u Tuzlanskom kantonu. Evidentiran je jedan novi pozitivan slučaj virusa COVID-19. Do sada je u Tuzlankom kantonu 82 osoba zaraženo ovim virusom. U izolaciji se nalazi 2.339 osoba, potvrdila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Najnoviji pozitivan test pripada osobi iz Tuzle koja se ne može povezati s niti jednim do sada poznatim klasterom u TK.

˝Pozitivnih hospitaliziranih u UKC-u Tuzla imamo 20. U Medical institute Bayer imamo hospitalizirane 2 osobe, jedna osoba je hospitalizirana u Brčkom. Pozitivnih osoba koji se nalaze u kućnoj izolaciji imamo 53˝, kazala je Čolić I dodla: Pozitivna osoba koja je otkrivena u sinoćnjem testiranju pripada za sada nesvrstanom klastertu iz Tuzle. Još uvijek nismo uspjeli utvrditi njenu epidemiološku povezanost sabilo kojim drugim klasterom.˝

Prema njenim riječima,  zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata je stabilno.

U hotelu Tuzla studenti prekršili mejre karantina

Kako je istakla glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK  Amra Kapidžić, jedan broj lica koji se nalaze u karantinu u hotelu Tuzla kršio je mjere izolacije koje su naložene. ˝Lica su se nalazila na hodniku gdje su se družila. O svemu se obavještena nadležna tijela i organi. Nakon konsultacija donesen je zaključak da se poduzmu adekvatne mjere shodno nadležnostima˝, istakla je Kapidžić.

˝Prekršili su pravila karantina i počinili krivično djelo. Odvalili su nekoliko vrata izašli napolje iz sobe, te otključali većinu soba u hotelu gdje su smješteni˝, izjavio je  komandant Kriznog štaba Civilne zaštite TK Zoran Jovanović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti